Sanderbout //

Nieuwbouw en renovatie in Veestraat van start
In de Veestraat renoveert/verbouwt ZOwonen 36 karakteristieke mijnwerkerswoningen tot seniorenwoningen. Daarnaast sloopt ZOwonen 58 woningen en vervangt deze door 40 nieuwe eengezinswoningen (34 sociale huurwoningen en 6 koopwoningen). Hiermee is de start van de laatste fase in de ontwikkeling van Mijn Zuid een feit.

De eerste woningen zijn klaar en de bewoners van de nieuwe en gerenoveerde woningen aan de Irisstraat kregen in februari de sleutel van hun woning. Voor sommigen betekende dit dat ze terugkeerden naar de plek waar ze gewoond hebben. Maar nu naar een volledig verbouwde en gemoderniseerde woning. We wensen ze veel woonplezier!

.facebook_1458045616463

.facebook_1458045640400

De voorbereidingen voor de volgende stap is al in volle gang.
Voor de bouwvakvakantie worden 8 woningen gesloopt en aan de achterzijde ook de Barbarazaal. Na de zomervakantie start dan tussen de Leliestraat en Veestraat de bouw van nieuwe woningen.

Eind 2016/begin 2017 zijn alle gerenoveerde en nieuwbouwwoningen in het gebied Veestraat klaar.

Enthousiaste bewoners tijdens Wirkplaatsjbijeenkomst
Hoe gaan de woningen eruit zien? Dit bepaalden de bewoners samen met architect en aannemer tijdens de Wirkplaatsjbijeenkomsten op basis van de schetsen. Zo werd gesproken over de indeling van de eerste verdieping en de mogelijkheid om achterom te parkeren.

20140903_195852

Gemeente en ZOwonen werken nog aan de plannen voor de tuinen en wegen. Tussen de actertuinen komt een nieuwe weg die het mogelijk maakt dat de bewoners met hun auto de parkeergelegenheid in de achtertuin kunnen bereiken. Zodra het ontwerp klaar is plaatsen we dit op deze website. Voor meer informatie kunt u ook terecht in Os Huikske.