Achtbunder //

Levensloopbestendige patiowoningen in Achtbunder

Het nieuwe inrichtingsplan voor Achtbunder bestaat uit 21 nieuwe patiobungalows (15 huur- en 6 koopbungalows), een aantal parkeerplaatsen en groenvoorzieningen. In dit plan is rekening gehouden met de wens van de bewoners om de parkeervoorzieningen achter de bestaande langswoningen aan te leggen.
Inmiddels zijn alle patiowoningen verhuurd.

 

Inrichting van de buitenruimte
Tijdens de brengsessie op 15 juli 2015 werd het voorlopige inrichtingsplan van de openbare ruime in Achtbunder door buurtbewoners positief ontvangen. Dit plan is tot stand gekomen nadat huis-aan-huis gevraagd is naar de wensen van omwonenden voor de inrichting van de vrijgekomen ruimte tussen de woningen. De vragen en opmerkingen die over het voorlopige plan zijn gemaakt worden meegenomen in de uiitwerking van het definitieve inrichtingsplan. Zodra de patiowoningen van ZOwonen klaar zijn, richten we de parkeerplaatsen in. Daarna start de inrichting van de openbare ruimte en de aanplant van bomen en struiken. Het voorlopig ontwerp is ook te zien in Os Huikske.

‘Het Buurtpleintje’ zo gaat het nieuwe pleintje aan de Lavendelstraat heten. De naam werd bedacht door Sabrina Suijkerbuijk-Slowik en zij won daarmee een cheque van € 100,– van de Jumbo.

Onderhoud
Omwonenden hebben aangegeven dat ze straks zelf de openbare ruimte willen onderhouden. Belangstellenden daarvoor kunnen zich nu al opgeven. Stuur een mailtje naar joop.schaghen@anteagroup.com of paulien.lasterie@anteagroup.com

Vragen over Achtbunder?

Voor meer informatie over het inrichtingsplan van Achtbunder kunt u contact opnemen met Jules Crijnen van ZOwonen, tel. (046) 420 96 00.