Stichting MFC Sanderbout in oprichting //

9 juni 2016

In goed overleg met de gemeente Sittard-Geleen is een beoogd bestuur gevormd voor het multifunctionele centrum (MFC) in Sanderbout. Een drietal mensen die een binding hebben met de wijk Sanderbout zetten zich in om de opstart van de MFC mogelijk te maken.  “De gemeente is erg blij dat deze mensen de verantwoordelijkheid nemen om het belangrijke verenigingsgebouw in Sanderbout tot een succes te maken”, laat wethouder Leon Geilen (welzijn en zorg) weten.

Het beoogd bestuur bestaat uit Ed Pustjens, Cor Nijpels en Bert van den Berg. Zij worden voor de horeca-aangelegenheden ondersteund door Bicky Hermans en op organisatorisch gebied zorgt Jo Dohmen voor het nodige advies. Er zijn inmiddels verschillende constructieve gesprekken tussen gemeente en het beoogd bestuur gevoerd. Daarnaast zal het bestuur in overleg gaan met alle toekomstige gebruikers van de MFC. “Wij willen een zo goed mogelijk MFC opzetten dat tot in de verre toekomst zijn functie kan blijven vervullen voor verenigingsleven en inwoners van Sanderbout”, aldus de beoogde bestuursleden.

De verbouwing van het voormalige kerkgebouw tot een MFC is in volle gang. Het MFC Sanderbout opent in september de deuren.

 


nieuwsarchief