Leven //

‘Rundje Zuid’

Een zonnige, zomerse dag….DE gelegenheid voor een ‘Rundje Zuid’ met de fiets!

Zon in mijn gezicht, voeten stevig op de pedalen. Blij verrast bij het ontdekken van alle dingen die hier ‘zomaar’ te vinden zijn. Genieten van het ‘alledaagse’ dat dit stukje Sittard-Zuid bijzonder maakt. Sportief op pad zijn en je realiseren hoe dichtbij alles eigenlijk is. Weten waar ik allemaal ben geweest? Bekijk de foto’s en rij zo de hele route met mij mee! 😉


 

‘Frisse’ Middenwei

De Middenwei in Sanderbout is in 2012 opgeknapt. Alles was erop gericht om die mooie plek in Sanderbout een goede opknapbeurt te geven. En dat was ook nodig.

Voordat het werk begon, hebben gemeente, bewoners, ZOwonen en Partners in Welzijn goed met elkaar overlegd. Wat moet er gebeuren? Hoe gaan we dat doen? En hoeveel geld is daarvoor beschikbaar? De meeste wensen van de bewoners bleken uitvoerbaar. Nieuwe speeltoestellen, een ander wegdek, betere asfalt op de speelplek, drempels verplaatsen, enz. Nu ligt de Middenwei er mooi bij en kunnen de kinderen weer naar hartenlust spelen.

Voorbeeld
Deze aanpak is een goed voorbeeld van hoe gemeente, ZOwonen en PIW willen samenwerken met de mensen van Sanderbout. Elkaar goed informeren, inspireren om met uitvoerbare ideeën te komen en gezamenlijk verantwoordelijkheid nemen voor de uitvoering daarvan. Samen op weg naar een leefbaar Sanderbout van en voor de bewoners.

Sociaal Programma
Het opknappen van de middenwei is een van de vele projecten uit het Sociaal Programma TASs. Dit programma loopt 5 jaar en is erop gericht om de wijk de goede dingen mee te geven voor een positieve toekomst als het gaat om leefbaarheid in de breedste zin.