Inhangen fietsbrug Sanderbout – bedrijventerrein Fortuna //

22 september 2016

Zaterdag 24 september wordt de nieuwe fietsbrug over het spoor tussen Sanderbout en bedrijventerrein Fortuna ingehangen. De brug wordt in zijn geheel op zijn plaats gehesen. Het inhangen begint rond 20.00 uur en belangstellenden kunnen komen kijken naar dit spektakel. Uiteraard kan dat alleen buiten de hekken in verband met de veiligheid.

Om de hijswerkzaamheden uit te voeren moet het treinverkeer tussen Sittard en Maastricht een tijd worden stilgelegd. Nadat de brug over het spoor is gelegd worden de taluds met de toeritten aangelegd. Het duurt nog tot november of december voordat de brug in gebruik genomen kan worden.

Constructie

De voorbereidende werkzaamheden zijn al enkele weken geleden begonnen. De brug is een fraai vormgegeven constructie, geheel van metaal, waar werkelijk geen recht stuk aan te ontdekken valt. Alles aan de brug is gebogen en wordt gebouwd alsof het een schip is. In totaal zit er maar liefst twee kilometer aan lasnaden in. De dubbelwandige balustrade op de brug is eveneens van metaal en is zodanig geperforeerd dat deze transparant is.

Met de brug over het spoor krijgt Sanderbout – Mijn Zuid – er een extra ontsluiting bij en ontstaat er een nieuwe fietsroute tussen de stad en bedrijventerrein Fortuna en Sportzone Limburg. Ook wordt de ontsluiting gebruikt als recreatieve fietsroute.

Fietsbrug


nieuwsarchief