In gesprek //

Nieuwe bewoners Tuin van Gulik in gesprek met Ton Mans:

“We zouden niet meer terug willen naar onze oude buurt!”

Begin januari verhuisden Jan en Marij Franssen naar hun nieuwe appartement in de Tuin van Gulik. Samen met Ton Mans, directeurbestuurder van ZOwonen, bespreken ze hoe het hen bevalt en hoe ze tegen de ontwikkelingen in Mijn Zuid aankijken.

Ruim 45 jaar woonden Jan en Marij in Limbrichterveld. Om gezondheidsredenen besloten ze op zoek te gaan naar een mooi appartement in Sittard. Tijdens een fietstochtje zagen ze de nieuwbouw aan de Mgr. Vranckenstraat. Ze besloten een kijkje te gaan nemen en waren meteen verkocht. Marij vertelt: “Ik was direct gecharmeerd van het gebouw, met veel wit en de grote ramen. En ook van binnen zijn het prachtige appartementen, heel ruim met een mooie keuken en een fijn balkon.” Jan vult aan: “Ook de omgeving speelde mee in onze beslissing om hier te kom

Aantrekkelijke wijk
“Dat is ook precies wat we voor ogen hebben met Mijn Zuid”, aldus Ton Mans. “De vroegere, eenzijdige wijk wordt getransformeerd tot een veelzijdige buurt met een groen karakter. Door huur- en koopwoningen en appartementen door elkaar heen te bouwen, wordt het gebied aantrekkelijk voor mensen in alle inkomensgroepen. En dat merken we ook wel, want de belangstelling voor de woningen is groot.”

Extra stimulans
Jan en Marij wonen nu ruim een half jaar in de Tuin van Gulik en dat bevalt uitstekend. Jan: “Het appartement is heerlijk, de ligging is ideaal en het contact met de medebewoners – zowel ouderen als jongeren – is heel goed. We zouden niet meer terug willen naar onze oude woning en buurt!” Ton reageert: “Het doet me goed dat te horen. Op papier ontwikkelen we natuurlijk heel veel plannen en we hebben duidelijke ideeën over hoe het moet worden. Maar het gaat pas echt leven als de woningen er staan en er mensen wonen. Dat de ideeën nu ook in de praktijk goed uitpakken, is natuurlijk fantastisch. Dat is een extra stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg. Zodat zowel de nieuwe als huidige bewoners zich over een paar jaar net zo thuisvoelen in Mijn Zuid als jullie.”